Onko nettipokerissa jotain huonoa?

Nettipokerin miinukset

Paljon kuulee puhuttavan ja näkee kirjoitettavan netissä pelattavan pokerin hyvistä puolista – miten hyvää ajanvietettä se on ajasta ja paikasta riippumatta, miten siitä voi kehittää itselleen jopa ammatin... Mutta kai kolikolla on myös kääntöpuolensa? Ei kai nettipokeri ole vain pelkkää onnea ja auvoa? Ei tietenkään. On olemassa muutama juttu, joita tulee välttää ja joista tulee olla tietoinen pelaamista aloitellessaan.

Katsotaanpa tarkemmin...

Niin, nettipokeri on harrastuksena todella pakoa arjesta parhaimmillaan. Itsekin pelaan usein vain siksi, että takana on paska päivä. Luonteensa takia nettipokerista voi muodostua joillekin vähän liiankin kiinteä osa elämää. Totta kai harrastuksen tuleekin tarjota vaihtelua arkiseen aherrukseen ja puurtamiseen, mutta jos se alkaa hallita elämää ja vetää puoleensa liian usein, on syytä havahtua. Jos olet muutenkin helposti riippuvuussuhteita muodostava persoona, kannattaa ehkä harkita vakavasti, onko nettipokerin aloittaminen ylipäätään kohdallasi kovin viisas valinta.

Pahimmillaan addiktio on, jos se alkaa viedä ajan lisäksi vielä rahaakin. Olit sitten addiktiivisuuten taipuvainen persoona tai et, laadi kuitenkin aina pelibudjetti ennalta ja pysy siinä. Pidä kirjaa pokeriin sijoittamistasi rahoista ja sieltä nostamistasi voitoista. Kirjanpito saattaa kuulostaa raskaalta, turhan vakavalta ja aikaa vievältä puuhalta, mutta usko pois – pian siitä tulee huomaamaton osa pelaamistasi. Se tapahtuu myös omaksi parhaaksesi, sillä budjetinhallinta mahdollistaa peliesi jatkumisen myös tulevaisuudessa. Lisäksi, myöhemmin taitojesi kehityttyä huomaat aiemman kirjanpidon myötä tarkalleen kehityksesi kaaren. On itsestäänselvyys, ettei pelaamista pidä myöskään koskaan rahoittaa lainarahalla tai muuten hankkia rahaa kyseenalaisin keinoin.

Pelikassan kasvaessa voit hiljalleen lähteä osallistumaan isompien panosten pöytiin. Älä siis lähde soitellen sotaan ja heti keltanokkana näihin pöytiin. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että mitä suuremmat panokset jossakin pöydässä on, sitä paremmat pelaajat siellä myöskin on. Nämä kaksi asiaa kulkevat käsi kädessä. Voit aloittaa ilmaispeleillä, totutella niissä kunkin pokerivariantin rytmiin ja sääntöihin, sitten aloittaa senttipeleillä ja siellä hieman menestystä niitettyäsi siirtyä vähän isompien panosten peleihin. Anna taitojesi kypsyä rauhassa, sillä kehitystä ei voi kiirehtiä. Et voi napsauttaa sormia ja sanoa päättää olevasi tänään parempi pokerinpelaaja. Se ei toimi niin.

On myös aina erittäin huono idea siirtyä korkeampien panosten peleihin aiempien tappioiden kuittaaminen mielessä. Koko ajatus on lähtökohtaisestikin paradoksaalinen, mutta etenkin pokerissa kannattaa huomioida jo aiemmin mainitsemani tekijä – peli kovenee panosten kovetessa. Jos et ole pärjännyt (eli olet ottanut takkiisi) pienemmillä panoksilla, miksi olisit pärjäämässä kovemmissa peleissä? Lisäksi kaikki vähänkin enemmän pelanneet tietävät hyvän ja huonon päivän eron. Jos kohdallesi sattuu se huonompi päivä, kannattaa vain kirjautua ulos pokerihuoneelta, sulkea läppärin kansi ja käydä vaikka haukkaamassa raitista ilmaa tai tarttua kesken jääneeseen kirjaan, jota et kuitenkaan enää nukkumaan mennessä jaksa lukea. Parempi päivä tulee kyllä, ja se saattaa olla jo huomenna.

Nettipokeri ei ole helppo peli. Sen oppiminen ottaa aikansa. Eri varianttien säännöt kyllä useimmiten oppii nopeasti, mutta on eri asia vain osata jotain kuin olla hyvä siinä. Oppiminen tarkoittaa paitsi pelin salojen hallitsemisen oppimista, myös itsensä ja pelitottumustensa tuntemaan oppimista. Kaikesta edellä mainitsemastani voisi vetää sen johtopäätöksen, että nettipokeri ei sovi kahdenlaisille ihmisille: riippuvuuksille alttiille tai kärsimättömille. Hieman kieli poskessa voisi todeta, että oikein käytettynä ja sopivissa annoksissa se on mitä parasta viihdettä.

Voit voittaa rahaa korttipeleistä jos osaat pelien säännöt. Voitat, jos osaat lukea muita pelaajia ja tiedät milloin kasinon etu kääntyy puolellesi.